• Návšteva knižnice - O Guľkovi Bombuľkovi

          • Dňa 29.5.2024, sme naše deti vzali do mestskej knižnice na milé predstavenie, o kamarátskom Guľkovi Bombuľkovi, ktorého nám predstavili tety knihovníčky. Guľko Bombuľko sa s deťmi najprv zoznámil a mal na nich zvedavé otázky. Následne nám teta knihovníčka prečítala úryvok z knihy, ktorý si deti so zvedavosťou vypočuli. Po rozprávke si prezreli knihy, rozlúčili sa s Guľkom Bombuľkom a vrátili sa do škôlky. Veríme, že si stretnutie s ním ešte zopakujeme.

          • Filmové predstavenie TROLLOVIA 3

          • Dňa 31.5. 2024, sme sa spolu s deťmi vybrali do mestského kina na rozprávku o Trolloch, ktorí nás previedli hudobno - dobrodružnou rozprávkou, o odhodlaní a súdržnosti bratov z kapely BroZone.

          • Výchovný koncert v ZUŠ

          • 20.5.2024, v pondelok sme boli pozvaní na výchovný koncert, ktorý organizovala Základná umelecká škola. Hlavným predstavením bol príbeh O Pampúšikovi, v ktorom vystupovali žiaci ZUŠ ako herci aj muzikanti s rôznymi hudobnými nástrojmi, ktoré spestrili celé predstavenie. V príbehu našťastie nikto Pampúšika nezjedol pre jeho šikovnosť a veselú náladu. Po skončení rozprávky sme si predstavili hudobné nástroje, ktoré v príbehu zazneli a za odmenu sme dostali odznaky. Takto strávený čas na ZUŠ sme ukončili hrou na školskom dvore.

          • Turistická vychádzka

          • Dňa 17.5.2024, sme sa spolu s našimi deťmi vybrali na spoločnú prechádzku k neďalekej rieke Torysa, pozdĺž ktorej sme si všímali a pozorovali okolitú prírodu, rozkvitnuté kríky či zvieratká. Prechádzku si deti krátili milou aktivitou, počas ktorej zbierali rôzne rastliny, kvety, listy či halúzky a lepili ich na lepiaci tanier, na ktorom vznikli zaujímavé obrázky. Deti boli do hľadania rastliniek zanietené a vzájomne si aj pomáhali a tešili sa zo svojich výtvorov.

          • Divadlo SARUS

          •  V piatok 10.5.2024, nás znova potešilo návštevou divadielko SARUS, s ďalším predstavením o Kúzelníčke Alici, ktorá sa spolu s deťmi učila kúzliť. No bez pomoci dvoch láskavých zajacov, ktorých mená boli Hop a Skok, by to nebola Alica zvládla. Naučili ju aj naše deti rôzne triky z kúzelníckeho sveta, do ktorého sme mohli nahliadnuť aj my. Za tento zážitok divadielku ďakujeme a tešíme sa na ďalší príbeh, ktorý detí vtiahne do rozprávkového sveta.

          • Sokoliarka skupina SABINA

          • Dňa 26.4.2024, nás opäť navštívili sokoliari, ktorí deťom prišli ukázať troch dravých vtákov, o ktorých im porozprávali zaujímavé informácie a predviedli malé ukážky preletov za mäsovou odmenou. Svoju zvedavosť dali deti najavo otázkami, na ktoré im sokoliari ochotne odpovedali. V závere deti dostali odmenu a opätovne sa tešia na ďalšiu ich návštevu.

          • Deň Zeme

          • 22.4.2024 je celosvetovým dňom Zeme, kedy si pripomíname jej dôležitosť. U detí sme sa v tento deň snažili upriamiť pozornosť na význam tohto dňa. Pre deti sme si prichystali aktivity, v rámci ktorých poukázali na starostlivosť nielen o našu planétu, ale aj o svoje blízke okolie. Deti počas pripravených aktivít triedili odpadky, upratovali svoje okolie, sadili kvety, a spoločne si vymaľovali kriedami zemeguľu. Deti sa do aktivít zapájali a ukázali tak, že im na našej Zemi záleží.

          • Návšteva policajnej stanice

          • Dňa 18.4.2024, sme sa z našej škôlky presunuli spolu s deťmi do priestorov policajnej stanice v Sabinove, kde nás čakali páni policajti, pripravení odovzdať deťom rôzne zaujímavé poznatky a skúsenosti, ktoré sú dôležité pre ich prácu. Previedli nás ich priestormi, ochotne odpovedali deťom na otázky a dokonca im dali vyskúšať aj policajné putá. V závere mali možnosť vidieť a sadnúť si do policajného auta, čo deti náramne nadchlo, najmä ak začuli zvuk majákov. Deťom sa na policajnej stanici veľmi páčilo, a už cestou do škôlky sa pýtali, kedy sa tam opäť vrátime.

          • DOD ZŠ 17. novembra Sabinov

          • DOD na ZŠ 17. novembra začalo jazdou na kolobežkách na dopravnom ihrisku v átriu školy. V telocvični si Lienky vyskúšali svoje zručnosti v hádzaní kruhov na cieľ, prenášaní loptičiek, či prekonávaní prekážok. Prekvapením bolo krátke vystúpenie mažoretiek. Lienky si mohli vyskúšať manipulovať s ,,mažoretkouskou“ paličkou, čo vôbec nebolo jednoduché. Trochu tvorili, kde si s pomocou pani učiteliek vyrábali tulipán z papiera. V závere DOD videli vystúpenie ľudového tanca a divadielka.

          • DOD ZŠ Komenského Sabinov

          • Aj tento školský rok sme dostali pozvanie na DOD na ZŠ Komenského. Naše Lienky sa na malú chvíľu stali „žiakmi“. Skúšaní boli zo slovenského jazyka, kde pracovali na interaktívnej tabuli. Vymýšľali slová na zadané písmená a následne slovo vyslabikovali. V jazykovej triede si niektoré slovíčka zopakovali, niektoré boli pri nich nové. Precvičili si aj jemnú motoriku výrobou margarétky z papiera. Nesmela chýbať ani ich obľúbená prekážková dráha a stihli vidieť aj pokusy v chemicko – fyzickej triede, ktoré boli veľmi zaujímavé.