• Otvorenie SMŠ
          • Otvorenie SMŠ

          • Po dôkladnej príprave priestorov, v pondelok 1.6. otvárame SMŠ Lienka. Na základe usmernení MŠVVaŠ a ÚVZ sme upravili Prevádzkový a Organizačný poriadok SMŠ. Sú tam povinné zmeny, ktoré musíme dodržiavať. Preto Vás PROSÍM, aby ste si ich dôkladne prečítali a dodržiavali pri každom vstupe do SMŠ. Predídeme tak zbytočným nedorozumeniam.

            1. Deti sú rozdelené do dvoch skupín. Staršie budú v triede Lienok a mladšie v triede Včielok. Skupiny sa nesmú meniť, preto budú deti počas pobytu v SMŠ v jednej triede, bez spoločného schádzania a rozchádzania.

            2. Prevádzková doba sa mení na maximálnych 9 hodín. Ranné schádzanie bude v triedach v čase od 7.00 do 8.00. O 8.00 sa SMŠ uzamkne a prebehne dezinfekcia vstupných a šatňových priestorov. Po 8.00 príchod nebude možný.

            3. Doprovod dieťaťa je rodič, alebo člen spoločnej domácnosti, nie starší ako 60 rokov. Do SMŠ prichádza doprovod a dieťa v rúškach. Pri vstupe si dezinfikujú ruky. Rúško si dieťa uloží do skrinky, kde má aj náhradné rúško. Učiteľka zmeria dieťaťu teplotu, skontroluje, či nejaví príznaky choroby /nielen COVIT 19/. Ak sa potvrdí niektorý z príznakov, dieťa nepreberie. Doprovod vyplní potrebné dotazníky pripraveným perom a odovzdá dieťa učiteľke. Maximálny čas pobytu doprovodu v SMŠ je 10 minút. V spoločných priestoroch udržiavajte medzi sebou odstup. 

            5.  Ak  jeden zo zákonných zástupcov  dieťaťa alebo osoba, ktorá  s dieťaťom žije  v spoločnej domácnosti  sa  vracia zo zahraničia, dieťaťu v žiadnom prípade  nebude umožnené  navštevovať SMŠ. Nedodržanie, alebo   zatajenie týchto podmienok budeme považovať za všeobecné ohrozenie zdravia.

            6. Do SMŠ nebude deťom umožnené priniesť žiadne hračky, deky, cumlíky a iné predmety.

            7. Rozchádzanie detí bude v čase od 15.00 do 16.00.

            8. Pyžamká a posteľné prádlo sa bude meniť 1x týždenne.

             

            Prosím, aby ste dodržiavali dané pokyny a pokyny personálu SMŠ. 

            Verím, že toto mimoriadne obdobie spoločne zvládneme bez väčších problémov.

                   Teším sa na stretnutie

                                             Z. Palenčárová, SMŠ Lienka